RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

В окупованому Криму затримали колишнього члена українського добробату

Співробітники російської ФСБ затримали в окупованому Росією Криму місцевого жителя, йому пред'явили, що він є членом українського добровольчого батальйону.

Про це повідомили ряд російських ЗМІ.

В даний момент ім'я затриманого встановити не вдалося, при цьому журналісти вказали, що рішенням суду його вже взяли під варту.

"Слідчим відділом УФСБ Росії по Республіці Крим і місті Севастополі порушено кримінальну справу стосовно жителя Чорноморського району Республіки Крим, підозрюваного в участі в діяльності "незаконного збройного формування, що діє на території іноземної держави з метою, що суперечать інтересам Російської Федерації" (ч. 2 ст. 208 КК РФ)", - йдеться в повідомленні.

Також пропагандистські ЗМІ опублікували відео затримання, де видно, як оперативники окупантів лізуть до кримчанина в будинок через паркан.

Добровольчий батальйон імені Номана Челебіджихана був сформований в 2016 році в основному в нього входили кримські активісти, а називали своє об'єднання кримськотатарським. Позиціонувався батальйон на адміністративному кордоні з окупованим Кримом в Херсонській області.

Як повідомляв "Апостроф", раніше співробітники російської ФСБ затримали в Азовському морі човен з чотирма громадянами України, звинувативши їх у браконьєрстві.