RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

Всі новини

Була кісткою в горлі у росіян: волонтер розкрив деталі втрати ЗСУ важливої позиції на Донбасі

Українські військові 18 лютого були змушені відступити з важливого опорно-спостережного пункту "Баня" , щоб дати можливість артилерії відповісти на масштабну атаку бойовиків і не потрапити під удар самим.

Про це в Facebook повідомляє колишній військовий і волонтер Андрій Римарук.

Він розповів, що позиція під назвою "Баня" була зайнята на початку січня українськими військовими, і завдяки цьому бійці ЗСУ отримали можливість спостерігати за позиціями бойовиків.

"З моменту закріплення, росіяни вже не так часто стріляли, а всі їх намагання швидко подавлялись. Саме цей спостережник став кісткою в горлі росіян, які певно довгий час готувались ним заволодіти, що й сталось сьогодні зранку", - пише Римарук.

Бойовики атакували після інтенсивної артилерійської підготовки двома штурмовими групами по 10 чоловік. Бійці ЗСУ були змушені покинути позицію, тому викликали вогонь на себе і по позиціях ворога, відстань до яких було всього 150-200 метрів.

"Наваляли у відповідь знатно, був запрошений режим припинення вогню. Нажаль, один боєць загинув, його не встигли витягнути з полю бою. Зараз на ділянці повна тиша і працюють представники СЦКК. Якщо все буде добре, на завтра намічений обмін загиблими. Звертаю увагу, що ворог поніс більші втрати, завдяки оперативним рішенням і тій кількості снарядів, яка полетіла в бік ворога", - повідомив волонтер.

Як повідомляв "Апостроф", в ЄС і США жорстко відреагували на загострення на Донбасі.