RU  UA  EN

Пʼятниця, 26 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 квітня

Всі новини

Росія має відповісти: в ЄС і США жорстко відреагували на загострення на Донбасі

Західні партнери України стривожені несподіваним настанням РФ на Донбасі. Так, реакція з'явилася від американських дипломатів і міністра закордонних справ Естонії.

У заяві посольства США в Україні йдеться, що Москва повинна дотримуватися зобов'язань, взятих на себе в рамках міжнародних домовленостей.

"Ми глибоко стурбовані сьогоднішніми повідомленнями про ескалацію конфлікту на Донбасі і настійно закликаємо Росію дотримуватися своїх Мінські і Нормандські зобов'язання", - йдеться в повідомленні.

У свою чергу міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що його держава рішуче засуджує агресію бойовиків, яких підтримує РФ.

"Самим рішучим чином засуджуємо цинічні спроби підтримуваних Росією сил зруйнувати нинішній крихкий статус-кво поблизу Золотого. Сьогодні в Раді Безпеки ООН Естонія підніме питання про чергове дуже серйозне порушення Росією Мінських угод і обіцянок, даних нею в Парижі", - написав Рейнсалу.

Нагадаємо, що 18 лютого бойовики на сході України штурмовими групами за трьома напрямками атакували спостережні пости Збройних сил України.