RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

РНБО провела термінове засідання через криваве загострення на Донбасі: відео заяв

В Офісі президента України (ОПУ) пройшло екстренне засідання Ради національної безпеки і оборони (РНБО), яке скликав президент Володимир Зеленський через загострення ситуації на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба ОПУ.

Глава Генерального штабу України Руслан Хомчак заявив, що 18 лютого бойовики на сході України штурмовими групами за трьома напрямками атакували спостережні пости ЗСУ.

За його словами, з 10 години противник запросив режим тиші. Один боєць ЗСУ загинув, троє поранених, двоє контужених. Четверо бойовиків ліквідовано, шістьох поранено.

Нагадаємо, що 18 лютого близько 5 ранку бойовики атакували українських захистників на Донбасі. Вони застосовували всі види зброї, включаючи артилерію калібру 152 мм і міномети 120 мм, та намагались прорвати лінію фронту. Бойовики атакували українські опорні пункти в районі Золотого, внаслідок запеклих боїв та втрат, військові ЗСУ змушені були частково відступити.

Президент Зеленський назвав обстріли "не просто цинічною провокацією, а метою натиснути на дебальцівську рану, яка ніколи не загоїться повністю".

Як повідомляв "Апостроф", раніше в штабі ООС зробили термінову заяву в зв'язку з атакою бойовиків на Донбасі у вівторок, 18 лютого.

Також з'явилося відео жорстокого бою, пов'язаного з раптовим наступом бойовиків на Донбасі.