RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Бойовики атакували за трьома напрямками: в Генштабі зробили термінову заяву по Донбасу

18 лютого бойовики на сході України штурмовими групами за трьома напрямками атакували спостережні пости Збройних сил України (ЗСУ).

З такою заявою під час засідання РНБО виступив глава Генерального штабу України Руслан Хомчак.

За його словами, українські військові змогли дати гідну відсіч бойовикам, які намагалися атакувати спостережні пости від Новотошківського до Жолобка.

"Сьогодні після 05:00 ранку НЗФ ОРДЛО відкрили артилерійський вогонь з усіх систем по позиціях 72-ї і 93-ї окремих механізованих бригад. Також застосовували і калібр 152 мм. Після чого приблизно о 05:10 штурмовими групами вони зробили спробу за трьома напрямками атакувати спостережні пости передових позицій цих двох бригад", - зазначив Хомчак.

Він додав, що всі позиції під контролем ЗСУ, з 10 години противник запросив режим тиші. Один боєць ЗСУ загинув, троє поранених, двоє контужених. На місці працює СЦКК, її представники повинні забрати загиблого воїна ЗСУ. Четверо бойовиків загинули, шістьох поранено.

Нагадаємо, що мирне населення було шоковане раптовою атакою бойовиків на Донбасі, у жителів будинків прилеглих сіл навіть загострилися проблеми зі здоров'ям, зокрема, зафіксовано декілька інсультів і панічних атак.