RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Відвідали антиквара: в мережі висміяли фото затримання СБУ торговця зброєю

СБУ затримала одесита, який збував зброю із району проведення ООС на Донбасі.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці повідомляють, що засоби ураження чоловік отримував від своїх спільників поштою, а також ремонтував та модернізував стару зброю.

Клієнтів він підшуковував на спеціалізованих форумах в інтернеті.

Затримали зброяра після отримання чергового відправлення з боєприпасами поряд із поштовим відділенням.

Вдома у зловмисника виявили арсенал: 2 мінометні міни різного калібру, 4 автомати системи Калашникова, протипіхотну міну, 15 гранат різних типів та 8 пістолетів, перероблену гвинтівку "Мосіна", пристрій і приладдя для виготовлення набоїв та різні складові частини до вогнепальної зброї.

Користувачі мережі висміяли опубліковане фото та повідомлення загалом.

"Знову колекціонера піймали з макетами", "Цікаву зброю використовують наші військові. За 4 контракти з жодної такої, окрім АКС-74У не стріляв і навіть не бачив", "Цікаво, це за сценарієм Баканова? І хто ж це такі, що йому поштою відправляли таку стародавню зброю із зони ООС? Чого вони не затримані? Якось не виходить логічний ланцюжок злочину. Слабенький Баканов як юрист", - пишуть вони.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що співробітники контррозвідки СБУ виявили в зоні ООС бойову зброю, яку зловмисники могли готувати як знаряддя для здійснення теракту.

Також, у центрі Києва співробітники СБУ виявили військовий засіб ураження, а також кілька ємностей з отруйною речовиною.