RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

​Є небезпека, але зовсім інша: Зеленський звернувся до українців через евакуацію громадян з Китаю

Президент України Володимир Зеленський розповів про громадян, які прибули з Китаю, запобіжні заходи і небезпеку для українців.

Про це він написав у своєму Telegram-каналі Zelenskiy/Official.

Гарант зазначив, що борт приземлився в країні, проте через погодні складнощів літаку довелося приземлитися в аеропорту "Бориспіль" для дозаправки. Однак потім спецборт попрямував до Харкова, як і планувалося.

Евакуйовані українці будуть розміщені на 14-денний карантин в закритий медичний центр Національної гвардії в Нових Санжарах. Вони будуть знаходиться під посиленою охороною. А влада, в свою чергу, вжила всіх заходів, щоб вірус не проник в Україну.

Також Зеленський підкреслив, що небезпека для українців все ж є, але не зараження.

"Тобто бактеріологічної небезпеки немає. Але є інша небезпека, про яку я хотів би сказати. Небезпека забути про те, що всі ми люди і всі ми - українці. Кожен з нас. Включаючи тих, хто опинився в Ухані під час епідемії", - написав він.

Президент зазначив, що в жодній країні народ не влаштовував протесту проти прильоту громадян з китайського Уханю. Всі дбали про здоров'я людей, і раділи, що вони нарешті вдома.

"На жаль, не всі з нас можуть пишатися такою ж людяною реакцією. Спроби перекрити траси, блокувати госпіталі, не пустити громадян України в Україну - цим ми показуємо далеко не кращу сторону нашого характеру. Особливо якщо врахувати, що більшість пасажирів - люди, яким менше 30 років. Для багатьох з нас вони - майже як діти", - написав гарант.

Як повідомляв "Апостроф", в Полтавській області через прибуття евакуйованих українців з охопленого коронавірусом китайського Уханю виникли зіткнення громадян з правоохоронцями.