RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Росія почала війну тут: в Києві нагадали про страшні події на Майдані, фото

У центрі Києва активісти в річницю кривавих розстрілів на Майдані і в честь пам'яті загиблих героїв Небесної сотні вивісили красномовний плакат.

Про це повідомляє в Telegram "24 канал".

На плакаті, який розмістили на вулиці Інститутській написали: "Росія почала війну тут". Саме на тому місці було вбито багато героїв Майдану.

"Нагадали сьогодні всім, що війна Росії проти України почалася тут, на Майдані. Особливого спротиву поліції не було, швидше виглядали розгубленими. Банер має провисіти до вечора", - зазначив активіст Руху опору капітуляції Юрій Гончаренко.

18 лютого 2014 року розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. Тільки в цей день більше 20 активістів були вбиті з вогнепальної зброї. Також, в ході зіткнень, силовики штурмували барикади на Грушевського та Інститутській. При цьому були застосовані БТР, світло-шумові гранати, помпові рушниці. Протестуючі оборонялися, використовуючи камінну бруківку і "коктейлі Молотова".

Відзначимо, що особливого просування у справі розслідувань цих злочинів з уже оновленою прокуратурою не спостерігається.

Як повідомляв "Апостроф", 18 лютого, в шосту річницю розстрілів на Майдані, в Києві ходою вшанували пам'ять активістів Революції Гідності.