RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

У Києві відбулася хода на честь героїв Небесної сотні: опубліковано фото і відео

У вівторок, 18 лютого, в шосту річницю розстрілів на Майдані, в Києві ходою вшанували пам'ять активістів Революції Гідності.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на "24 канал".

Перед ходою пройшла панахида в Михайлівському соборі, а потім люди пішли з Михайлівської площі через центр Києва до алеї Героїв Небесної сотні.

Маршрут ходи був таким: Михайлівська площа - вулиця Трьохсвятительська - Європейська площа - вулиця Грушевського - Кріпосний провулок - вулиця Інститутська - алея Героїв Небесної Сотні.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

18 лютого 2014 року розпочався найтрагічніший етап Революції Гідності. Тільки в цей день більше 20 активістів були вбиті з вогнепальної зброї. Також, в ході зіткнень, силовики штурмували барикади на Грушевського та Інститутській. При цьому були застосовані БТР, світло-шумові гранати, помпові рушниці. Протестуючі оборонялися, використовуючи камінну бруківку і "коктейлі Молотова".

Відзначимо, що особливого просування у справі розслідувань цих злочинів з уже оновленою прокуратурою не спостерігається.

Як повідомляв "Апостроф", в Києві на Алеї Героїв Небесної Сотні відбувся вже традиційний поминальний молебень, приурочений до річниці трагічних подій на Майдані.