RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Загадкова загибель відомого бізнесмена в Києві: з'явилися фото і нові подробиці

Бізнесмен Леонід Вульф, якого знайшли мертвим у його квартирі 25 лютого, в останні місяці шукав людей, які вкрали у нього гроші і мав серйозні проблеми зі здоров'ям.

Про це повідомляє "Обозреватель" з посиланням на свої джерела.

Так, в кінці 2019 року невідомі викрали з квартири Вульфа на вул. Городецького в Києві 200 тисяч доларів, і той вирішив вести розслідування паралельно з поліцією.

"Його охороняли колишні "чекісти". Куди потім зникли - невідомо. Немає сумнівів, що Вульф, враховуючи його зв'язки, в тому числі і кримінальні, міг по-іншому знайти злочинців і гроші. Однак він вирішив діяти за законом. Вульф обіцяв поліцейським віддати половину, якщо ті знайдуть злочинців і гроші", - розповіло джерело журналістам.

Також він додав, що у бізнесмена по всіх симптомах було онкологічне захворювання, через що він часто погано почувався.

Згідно з відомостями журналістів, на місці смерті Вульфа було знайдено відразу дві передсмертні записки, одна з яких була розірвана. Його знайшли з простреленою головою і пістолетом-пулетеметом "Скорпіон" в руці. Звідки у нього зброя - близькі відповісти не змогли.

Згідно з інформацією видання, Вульф був вихідцем з кримінальних кіл Кривого Рогу, якого звинувачували в грошових махінаціях в Європі. Його ім'я спливало в мафіозному скандалі в Іспанії у справі відмивання грошей через нерухомість і офшори. Нібито Вульф був учасником схеми. У 90-х він торгував металом з "Криворіжсталі", де у нього виник конфлікт з місцевими бандитами - братами Горпинич. Пізніше одного з братів убили в ході розбірки, за що Вульф був затриманий, але потім його випустили. Через кілька місяців в ставку в Кривому Розі знайшли тіло другого брата Горпинича. Також відомо, що Вульф відбував покарання у в'язниці в Ізраїлі, його звинувачували в подвійному вбивстві в 1995 році.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Києві прощалися з бізнесменом Сергієм Старицьким, якого знайшли мертвим вдома у колишнього міністра закордонних справ.