RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

​Достатньо приклеїти: в гвардії Путіна придумали кумедне "бойове ноухау"

Росгвардія почала купувати для своїх автомобілів наліпки "на Берлін" за програмою держозброєння.

Про це повідомляє "Апостроф", посилаючись на ресурс "Відкриті медіа".

Наліпка включена в держконтракт на техобслуговування службового автотранспорту Управління Росгвардії по Новосибірській області. Наліпки з написом "На Берлін" планують закупити до 9 травня для своїх службових автомобілів.

Журналісти виявили наліпки в переліку запасних частин і аксесуарів в технічній документації до аукціону на обслуговування автомобілів та спецтехніки служби. Аукціон був оголошений управлінням 28 лютого, початкова ціна контракту становить 800 000 рублів (293 244 гривень). Додаток до документації містить список і максимальну ціну запчастин і матеріалів, які можуть використовуватися при техобслуговуванні. Наліпка до 9 травня "На Берлін" повинна коштувати не дорожче 436 рублів (приблизно 160 гривень), зазначено в документації аукціону.

Згідно з документами, підрядник Росгвардії повинен буде обслуговувати кілька десятків моделей автотранспорту. Крім вантажного транспорту і спецтехніки національної гвардії, в переліку є і легкові автомобілі. Серед них журналісти виявили і автомобілі німецьких марок: наприклад, пікап Volkswagen 2H Amarok і мінівен Volkswagen Multivan.

Крім наліпки "На Берлін" в переліку аксесуарів фахівці Росгвардії вказали також наліпку з прапором і гербом Росії і написом "Пропускати всюди", а також наліпку зі знаком туфельки в червоному трикутнику.

Відзначають, що аукціон проводиться "в рамках державного оборонного замовлення з метою забезпечення державної програми озброєння". Спеціаліст, відповідальний за розміщення цієї закупівлі, не зміг пояснити появу наліпки "На Берлін" в технічній документації.

"Я нічого такого не розміщував", - заявив він.

Офіційний представник Росгвардії Василь Грібакін пообіцяв журналістам вивчити ситуацію. Це не перша держзакупівля російськими відомствами автомобільних наліпок несподіваного змісту.

Як повідомляв "Апостроф", вигорілі під кримським сонцем наліпки на машинах з кольорами російського прапора, перетворюються в зображення українського прапора.