RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.85
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.85
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

Всі новини

Останній день зими: яке свято 29 лютого і що не можна робити

У день, який випадає раз в чотири роки, 29 лютого, наші предки святкували Касьянов день.

Касьян отримав покарання від Бога за свою зверхню поведінку і егоїзм. Це сталося в стародавні часи. Микола Чудотворець і Касьян подорожували разом і помітили на дорозі велику яму з брудом і в ній людини з возом. Ця людина попросив їх про допомогу - витягнути його віз з бруду. Микола Чудотворець відразу ж взявся допомагати, в той час як Касьян відмовив подорожньому про допомогу через те, що не хотів забруднити свій одяг. Бог розгнівався за такий вчинок на Касьяна і не дав йому можливості в календарі мати свій день щороку, а тільки раз на чотири роки.

Також наші предки вірили, що Касьян був колись ангелом і зрадив Господа. За це кожні три роки ангели били його молотами по лобі, а на четвертий рік він міг відпочити від цього покарання.

День 29 лютого вважався дуже важким і небезпечним, коли темні сили виходили в світ і могли заподіяти людям шкоду. Тому в цей день ніяких справ не робили, тому що вони все одно не принесуть користі, а також можуть завдати шкоди і негативних наслідків. Особливо небезпечним вважався час до Сонячного сходу, тому в цей єдиний день у році рекомендували спати до обіду.

Що не можна робити в цей день:

  • укладати договори і угоди - вони будуть невдалими;
  • давати гроші в борг, щоб не накликати біду на свій будинок;
  • виходити на вулицю, щоб не прогнівити небеса.

Як повідомляв "Апостроф", росіянам на День захисника вітчизни, який там відзначають 23 лютого, подарували пивні танки.