RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Буде багато "Кварталу": в Україні запустили новий телеканал для окупованих територій

1 березня розпочав мовлення розважально-інформаційний телеканал для тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму "Дім".

Про це повідомили на прес-конференції, присвяченій презентації телеканалу.

"Головна мета нашого каналу - повернення політичного, культурного і суспільного життя України до порядку денного громадян, які проживають на тимчасово окупованих територіях, пробудження почуття єдності, деоккупація свідомості наших громадян", - сказала в. о. генерального директора телеканалу UATV Юлія Островська.

За її словами, інструменти, які будуть використовуватися для досягнення цієї мети, виходять із запитів цільової аудиторії.

"Відомо з тих же соціологічних опитувань, люди дуже втомилися від політизованого контенту і хочуть бачити на своїх "блакитних екранах" щось більш комфортне, мотиваційний контент, який буде давати можливість розслабитися і отримати запевнення в краще майбутнє", - додала вона.

Як повідомляється, телеканал "Дім" буде співпрацювати з чотирма медіагрупами.

"Медіагрупи, з ким проведені переговори і з ким співпрацює телеканал: це медіагрупа СтарЛайт Медіа, медіагрупа "1+1", медіагрупа "Україна" і медіагрупа телеканалу "Інтер". Ось з цими чотирма медіагрупи досягнута домовленість, так званий меморандум щодо співпраці з цим телеканалом. В подальшому співпрацюватимуть з різними міжнародними мовниками, для того щоб вони надавали теж контент для цього телеканалу ", - сказав заступник керівника Офісу президента України Кирило Тимошенко.

Як зазначила Островська, на телеканалі буде приблизно 15% контенту виробництва студії "Квартал 95".

"Звичайно, є виробництво студії "95 квартал", є контент, бо він теж досить преміальний і його любили до цього, і сподіваюся, що люблять і зараз на тих територіях. Зараз сітка дуже жива і зараз частка близько 15%", - прокоментувала вона.

Як повідомляв "Апостроф", заступник голови комітету Верховної ради з питань гуманітарної та інформаційної політики, нардеп партії "Слуга народу" Микита Потураєв під час презентації телеканалу "Дім" заявив, що "найбільш ефективним способом" вирішення проблеми з Росією був би скидання атомної бомби на Москву.