RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Це було пряме попадання: спливли нові деталі атаки бойовиків на ЗСУ, фото і відео

У неділю, 1 березня, в Луганській області протитанковою керованою ракетою російські окупанти потрапили в українську вантажівку з бійцями.

Про це повідомляє "Апостроф" з посиланням на ТСН.

В результаті прямого попадання загинув військовий і ще двоє - тяжко поранені і двоє з контузіями в госпіталі.

Напад російські окупанти здійснили, коли автомобіль ЗСУ їхав уздовж річки і вже під'їжджав до позицій українських захисників поблизу населеного пункту Ніжньотепле. Бойовики ж обстріляли вантажівку з протитанкового ракетного комплексу.

"Відстань становило понад три кілометри - це не можливо зробити не підготовленому. Розрахунку. Можемо відзначити, що це російсько-окупаційні війська здійснили постріл", - говорить прес-офіцер ТУ "Північ" Віталій Кирилов.

1 / 1
1 / 1
1 / 1
1 / 1

Район навколо села Ніжньотепле довгий час вважався досить спокійним. Ворог там майже не проявляв вогневої активності. Востаннє, відзначають місцеві, постріли були два роки тому.

Протитанкова керована ракета потрапила в армійський КрАЗ на околиці села в якихось десятках метрів від будівель. Від прямого попадання ПТУР загинув 40-річний сержант десантно-штурмової бригади Сергій Руських.

Зараз стан двох бійців важкий, ще двоє отримали травми. Всі вони в медичному закладі.

Як повідомляв "Апостроф" в понеділок, 2 березня, бойовики на Донбасі 13 раз порушили режим припинення вогню, атакувавши Збройні сили України з різних видів озброєння, але поплатилися за це і понесли серйозні втрати.