RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Холод протримається до Великодня: синоптики розповіли, до чого готуватися українцям

За даними синоптиків, незважаючи на аномально теплу зиму, українцям не варто розраховувати на різке потепління в березні і квітні.

За словами синоптика Леоніда Горбаня, в квітні буде холодна і сира погода аж до Великодня (19 квітня). А ось в кінці місяця буде ясно і тепло.

У свою чергу завідувач відділом прикладної метеорології і кліматології Українського гідрометеорологічного інституту ДСНС і НАН України Віра Балабух каже, що тенденції теплої зими продовжаться навесні.

"Температура в березні може бути на 2-3 градуси вище норми, в квітні і травні - на 1-2 градуси вище норми. Але, за останніми довгостроковим прогнозам, очікується значний дефіцит опадів. Це тривожно, так як у нас була суха осінь, безсніжна зима", - зазначила вона.

Також синоптики очікуються, що опади очікуються в межах 80-90% від норми на всі три весняні місяці. Не виключено, що країну накриють один-два весняних циклони, які принесуть таку необхідну рослинам додаткову вологу.

Нагадаємо, що в середу, 4 березня, в деяких областях України стовпчик термометра підніметься до 19 градусів тепла, проте в частині регіонів пройдуть дощі.