RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Злякався суду і не відповідає за слова: активіст Стерненко подав позов проти нардепа Киви за наклеп

Народний депутат від "Опозиційної платформи - За життя" Ілля Кива не з'явився на підготовче засідання за позовом активіста Сергія Стерненка, і Дарницький районний суд Києва переніс підготовче засідання на травень.

Про це розповів сам активіст в блозі на YouTube.

"Представник Іллі Киви ознайомився з матеріалами справи, але чомусь не з'явився в суд, саме через це відклали судовий розгляд. Він (Кива) погрожував, що відповідає за свої слова, але насправді за свої слова Ілля Кива не відповідає . Він (злякався) прийти в суд і не може пояснити, чому мене оббрехав", - сказав Стерненко.

Приводом для позову стали заяви Киви в ефірах телеканалів Zik і Newsone, під час яких він називав Сергія Стерненка підозрюваним і обвинуваченим в умисному вбивстві. Позови про наклеп подані проти цих каналів, ЗМІ звинувачення спростували. Представники Zik назвали заяви Киви "оціночним судженням".

"Тобто звинуватити людину в убивстві, сказати, що він має процесуальний статус, це важливо, процесуальний статус у кримінальній справі підозрюваного або обвинуваченого, це у нас виявляється оціночні судження", - заявив активіст.

На Newsone заявили, що телеканал не має відношення до вказаних відео, які опубліковані на їх же каналі в YouTube.

Ввечері 24 травня 2018 року двоє невідомих скоїли замах на екс-керівника одеського "Правого сектора" Сергія Стерненка. Активіст в ході зіткнення отримав ножове поранення в руку. Один з нападників втік, але потім був спійманий поліцією, інший - отримав смертельний удар ножем. Цей напад став третім в 2018 році. 1 травня 2018 року невідомий вистрілив в Сергія Стерненка ззаду з травматичної зброї. 7 лютого 2018 року активіста побили поруч з його будинком.