RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Банківські рахунки українців почали блокувати через порушення ПДР: що відбувається

Виконавча служба почала блокувати рахунки українських користувачів в "ПриватБанк", якщо вони отримували штрафи за порушення ПДР.

Про це пише видання UBR.

Відзначається, що "Приватбанк" почав блокувати всі кошти на рахунках клієнтів, а не тільки суму штрафу. Користувачам зазвичай приходить повідомлення про таке блокування в додаток банку, при цьому ні сума штрафу, ні обставини арешту рахунку не уточнюються.

Журналісти зазначають, що такий арешт ініційований Департаментом транспортної інфраструктури виконавчого органу КМДА, саме в структурі цього органу працює муніципальна паркувальна інспекція.

Після врегулювання питання з виконавчою службою, клієнт може протягом 1-3 днів отримати доступ до свого рахунку.

У "Приватбанку" вказали, що таким чином виконують розпорядження виконавчої служби.

"Подібна практика існувала завжди. З листопада минулого року цей процес вдалося прискорити завдяки автоматизації. Тепер клієнти, які оплатили штраф, набагато швидше отримують доступ до своїх рахунків", - повідомили в банку.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в Україні стартувала кампанія з виявлення водіїв-порушників ПДР, конкретно тих, які не поступаються дорогу каретам "швидкої допомоги", пожежним і транспорту ДСНС зі включеними спецсигналами.