RU  UA  EN

Понеділок, 20 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

Українців попередили про смертельну небезпеку через аномальну погоду: в мережі показали відео

У Києві в Боярському лісі з'явилася велика кількість кліщів, які можуть переносити смертельно небезпечні хвороби.

Про це на своїй сторінці в Facebook написав житель столиці Андрій Акулов.

"Увага кліщі !!!! Боярський ліс 9.03.2020р. Друзі, хочу всіх попередити, будьте уважні дуже багато кліщів. Маю з чим порівняти, так як кожного року збираю березовий сік. Пам'ятаймо про такі хвороби, що переносять кліщі, як бореліоз (хвороба Лайма) - стає досить поширеною в Україні, наслідки досить важкі та не зворотні, якщо вчасно не виявити!!! Тому мої поради такі для любителів лісових прогулянок: одягайте одежу з гладкої тканини а не хб джинси і тд, тоді кліщу досить важко за неї вчепитися своїми гачками, обробляйте себе та дітей засобами проти кліщів, і обов'язково повертаючись з прогулянки ретельно оглядайте себе та дітей і бажано декілька разів з проміжком в часі", - написав киянин.

Імовірно, така навала кліщів пов'язана з аномально теплою зимою.

10 березня він опублікував ще кілька відео з кліщами

"Друзі після сьогодняшнього ранку в мене самого коси ставали дибки!!! Якщо вчора я радив одягатися в гладку одежу, то сьогодні пораджу поки що при змозі уникати прогулянок в лісі, особливо де є трава!!! З моїх власних спостережень хочу сказати, що вище 50 см я кліщів не бачив. Коротше дивіться все самі!!! І робіть висновки", - написав чоловік.

"Все через аномальну зиму", - відзначили в коментарях.

Як повідомляв "Апостроф", Новий вид ґрунтових панцирних кліщів Trachyoribates viktortsoii назвали ім'ям російського рокера Віктора Цоя.

Минулого року в мережі висміяли чутки про те, що нібито США скидають в російські ліси кліщів, заражених енцефалітом.