Лайм

Новий вид кліщів назвали ім'ям лідера гурту "Кино" - хто ж так накреативив

Тепер Цой дійсно живий і живе в лісах Малайзії

Під кінець 2019 року фраза "Цой живий" отримала новий сенс. Цой дійсно живий і нещодавно був знайдений в лісах Малайзії. І якщо ви думаєте, що ми збожеволіли, то ні. Адже мова йде про новий вид кліщів.

Як пише науковий портал Indicator, тепер ім'я музиканта, колись лідера гурту "Кино", носитиме комаха, вид якого виявився для вчених відкриттям. Ґрунтових панцирних кліщів Trachyoribates viktortsoii виявили в малазійських лісах співробітники Інституту зоології з Братислави (Словаччина). Зокрема, знайшов і описав членистоноге дослідник з Тюменського державного університету та великий шанувальник творчості Віктора Цоя Сергій Єрмілов.

Раніше рід Trachyoribates включав в себе тільки два види кліщів. Після чергової експедиції Єрмілов звернув увагу на незнайому вченим комаху і присвятив Цою цілу наукову роботу. Своє рішення назвати кліща ім'ям лідера "Кино" вчений пояснив своєчасним впливом творчості Цоя на його життя і культуру в цілому.

Примітно, що це не перший випадок, коли комаха отримує ім'я тієї чи іншої знаменитості. Сьогодні в світі існують види, названі іменами Леді Гаги, Анджеліни Джолі, Шакіри, Барака Обами та інших публічних особистостей.

  • Раніше вчені простежили за чоловіками і назвали найпривабливіші зони жіночих грудей. В експерименті хірургів взяли участь 100 осіб.

Найцікавіші новини тепер в Telegram! Підписуйтесь на канал theLime, щоб нічого не пропустити.

Читайте також

Лобода здивувала унікальним виконанням "Щедрика" у супроводі сотні дітей: відео

Співачка Світлана Лобода виконала Щедрика Леонтовича зі 100 українських латвійських дітей

У Києві покажуть знамениту виставу "Здрастуйте, я Ваша тітонька!" з незрівнянним Олексієм Вертинським - анонс

У Києві на Терасі River Mall пройде прем'єра культової вистави Здрастуйте я ваша тітонька з Олексієм Вертинським

Поринь у світ казкових героїв: у центрі Києва відкриється виставка "Магічний сад"

На Співочому полі відкриється Магічний сад - парк із казковими героями, квітковими інсталяціями та яскравими фотозонами