RU  UA  EN

Четвер, 23 травня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.65
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

22 травня

Всі новини

Закриють по домівках? В Україні готують жорсткі обмеження з пересуванням

В одній з областей України можуть ввести жорсткі обмеження з пересуванням, щоб уникнути поширення коронавірусу, першою жертвою якого в країні стала пенсіонерка з Радомишля.

Про це в п'ятницю, 13 березня, заявив заступник міністра охорони здоров'я, головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

"Ми зараз розглядаємо можливість найближчим часом, якщо будуть завершені протиепідемічні дослідження і наші підозри підтвердяться, в одному населеному пункті країни обмежити громадянам право на пересування за його межі", - сказав він.

За словами Ляшка, згідно з рекомендаціями щодо карантину, зі свого боку органи місцевого самоврядування можуть самостійно приймати відповідні рішення, зокрема, і про обмеження пересування.

Також він закликав українців не вірити заявам "спекулянтів", які пропонують пройти тест на коронавірус за 10 тис. гривень, а також завищують ціну на захисні маски та інші медичні засоби.

Детальніше про ситуацію з коронавірусом в Україні та світі читайте в матеріалі "Апострофа": Удар по Донбасу і зараження дружини Трюдо: як коронавірус продовжує "крокувати" по світу.