RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Україна через коронавірус закриває виїзд з країни, але є виключення

В умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19 українська влада прийняла рішення закрити кордон для всіх іноземців, а також закрити пункти пропуску через державний кордон для авіаційного, залізничного та автобусного сполучень.

Про це повідомляє прес-служба РНБО.

Пункти пропуску будуть закриті з 17 березня 2020 року з 00:00 протягом наступних двох тижнів. Для українців, які подорожують власним транспортом, ПП відкриті.

У той же час РНБО звертається до всіх громадян України з проханням повернутися до 17 березня 2020 року.

"У разі виникнення обставин надзвичайного характеру буде організовано відправлення українських громадян спецрейсами", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з 16 березня 2020 року з 00:00 протягом наступних двох тижнів припиняється в'їзд на територію України іноземців та осіб без громадянства, за винятком осіб, які мають право на постійне або тимчасове проживання на території України, і за окремими рішеннями Міністерства закордонних справ України - акредитованих працівників дипломатичних представництв, консульських установ, представництв міжнародних організацій.

Як повідомляв "Апостроф", влада України прийняли рішення закрити кордон для всіх іноземців, в той же час інші країни також намагаються убезпечити своїх громадян у зв'язку із загрозою поширення коронавірусу.

Українців уже не пропускають на кордоні на польських КПП. При цьому офіційна влада Польщі заявляли, що режим заборони на перетин кордону почне діяти в ніч на неділю - з 00:00 годин 15 березня.