RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Закрити всі ТРЦ і обмежити рух: влада України готує нове обмеження через коронавірус

Міністр охорони здоров'я Ілля Ємець заявляє, що необхідно посилити карантин через коронавірус в Україні і ввести заборону на роботу торгово-розважальних центрів, залишивши працювати тільки аптеки і продуктові магазини, а також призупинити роботу залізничного транспорту всередині країни.

З такими рекомендаціями ввечері в неділю, 15 березня, звернувся міністр охорони здоров'я Ілля Ємець.

"Ми не маємо права чекати масового зараження українців. Повинні діяти негайно, на випередження. Жорстко і без винятків. Необхідно закривати заклади громадського харчування і ТРЦ, працювати повинні тільки аптеки і продуктові магазини, необхідно обмежити пересування всередині країни (в тому числі і рух потягів, - "Апостроф"), ввести дистанційний режим роботи працівників, переглянути режим роботи громадського транспорту та обмежити дозволені зборів людей в групах до 10 осіб", - упевнений він.

За його словами, лікарні повинні бути негайно перепрофільовані в інфекційні, з урахуванням ситуації. Також Ємець заявив, що "сьогодні загроза, яку несе коронавірус, велика як ніколи". Він назвав коронавірус ворогом №1 не тільки українського суспільства, а й усього світу і зазначив, що кожну годину зволікання "може коштувати сотень і навіть тисяч людських життів".

"Закликаю всіх українців не бути легковажними. Це той час, коли необхідно не панікувати, а мобілізуватися, зібрати всі сили і допомогти собі, своїм близьким. Будьте свідомими, бережіть себе і своїх близьких", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", раніше з'явилася карта, яка наочно показує, в яких областях України знайшли коронавірус.