RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Біжіть і запасайтеся: відомий журналіст розповів про правила виживання в зараженій коронавірусом Італії

Відомий російський журналіст Андрій Мальгін, що практично постійно проживає в Італії, звідки спецбортом в неділю, 15 березня, евакуювали 123 українця через коронавірус, порадив не зволікати і не покладатися на авось, а закупитися продуктами першої необхідності, щоб пандемія COVID-19 і застала зненацька.

Про це він написав на своїй Facebook-сторінці, розповівши про ситуацію в Італії на прикладі його маленького містечка, де живе з сім'єю.

"Бомба впала прямо на наш невелике містечко. До цього моменту я сподівався, що пронесе. Тоскана все-таки благополучною була в цьому сенсі. Сьогодні у нас в селищі перші хворі. Двоє. 77-річного старого в тяжкому стані відвезли до районної лікарні і помістили в реанімацію. І ще 36-річний, у нього в легкій формі, але також госпіталізували. Зараз будуть активно перевіряти їх контакти. Вони начебто не дуже численні. Старого давно було прикуто до ліжка і ні з ким не спілкувався. Але напевно у кого-небудь ще знайдуть. Отримали коротку есемеску від мера: "Будь ласка, залишайтеся вдома". Якось стрьомно", - розповів він.

За його словами, якщо хтось думає, що дефіцит з продуктами в разі настання пандемії навряд чи трапиться, то ця людина глибоко помиляється.

"Через перевантаженість наступне постачання продуктів мені вдалося оформити тільки на наступний понеділок, на 23 число. Замовив відразу на 300 євро. І ще таке ж саме замовлення на 30-е. Запас кишеню не тягне. Але до 23-го можемо не протриматися, так як я категорично не дозволяю дружині їхати в супермаркет. Нічого, декілька останніх днів посидимо на макаронах і кашах. Закінчиться горілка - перейду на віскі. Головне, що води і молока у нас з запасом. Дещо вдається виловити на просторах Амазону. Амазон привіз цілу шафу кормів для наших тварин", - продовжує він, розповідаючи про ситуацію з продовольством.

Він і його сім'я практично не виходять з дому, навіть з собакою він гуляє в периметрі біля будинку.

"З сьогоднішнього дня не виходжу з псом за хвіртку. Саджаю на поводок і ходжу колами навколо будинку, на його подив. Як вихований пес, він довго не хотів робити це на ділянці. Але довелося. З завтрашнього дня у дитини вже три віртуальних урока в день, скоро відновлять повноцінний розклад. До Великодня школи можуть не відкрити. Посилено займаюся з нею російською. Насильно саджу дивитися хороше кіно. Інакше вона піде з головою в світ комп'ютерних ігор і вже звідти не повернеться. Дівчинка в будинку навпроти намалювала кольоровими фломастерами плакат і вивісила на паркані: "Я сиджу вдома!" Ну ясно, що сидиш. Всі сидимо. Може, теж щось написати і вивісити, щоб вона прочитала? Треба ж якось спілкуватися", - говорить Мальгін.

Також він порадив нікого не слухати і запастися продуктами хоча б на якийсь нетривалий час.

"І я вам так скажу. Не слухайте керівництво, яке закликає не бігти в магазини і не запасатися продуктами. Мовляв, їжі на всіх вистачить. Так ось. Біжіть і запасайтеся. І не тому, що потім продуктів може не вистачити, а тому, що може настати момент, коли ходити в багатолюдні місця і стояти в чергах, де кашляють, буде просто небезпечно для життя", - упевнений журналіст.

Детальніше про ситуацію в Італії на даний момент, читайте в матеріалі "Апострофа": Пахне катастрофою: з'явилися страхітливі цифри щодо жертв коронавірусу в Італії.