RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Як виявити коронавірус та не заразитися: українським лікарям дали рекомендації

Українським лікарям дали офіційні рекомендації для діагностування у пацієнтів коронавірусу та захисту себе від інфікування під час контакту із хворими.

Докладну інструкцію для терапевтів і сімейних лікарів оприлюднила Національна служба здоров'я України на своєму офіційному сайті.

Рекомендації містять інформацію про механізми зараження, шляхи і фактори передачі інфекції. Крім того, описано симптоми і терміни їх появи у пацієнтів.

"У людини, інфікованої Covid-19, розвивається респіраторне захворювання різної тяжкості з такими основними симптомами: лихоманка, кашель, задишка (утруднене дихання). Симптоми можуть проявитися через 2-14 днів після зараження новим коронавірусів. У багатьох пацієнтів Covid-19 викликає запалення обох легень (пневмонію)", - пояснили в НСЗУ.

Наголошується, що пацієнти з важкими симптомами ГРВІ та підозрою на коронавірусну інфекцію потребують негайної госпіталізації.

Водночас НСЗУ назвала основні правила, які допоможуть самим лікарям під час огляду пацієнта не інфікуватися коронавірусом. Рекомендації діють для всіх медпрацівників, які безпосередньо надають медичну допомогу і контактують з біологічними матеріалами пацієнтів, інфікованим коронавірусом.

Рекомендовані засоби індивідуального захисту для медиків:

- рукавички для огляду;

- щиток для обличчя з прозорого пластика;

- окуляри захисні;

- маска медична/хірургічна;

- халат одноразового використання, стійкий до рідини, довжиною до середини гомілки.

Нагадаємо, станом на вівторок, 17 березня, в Україні зафіксували сім випадків коронавірусу в трьох областях України, з них один з летальним результатом.

При цьому, головний санлікар України Віктор Ляшко заявив, що чотири людини в Україні отримали коронавірус всередині країни, вони не подорожували за кордон.