RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Ексгубернатор Одеської області Максим Степанов передав апарат ШВЛ в інфекційну лікарню Одеси

Колишній губернатор Одеської області Максим Степанов знайшов і купив апарат ШВЛ для інфекційної лікарні.

Про це він написав на своїй сторінці в Facebook.

"Друзі, вдалося знайти апарат штучної вентиляції легенів SV Aura Profi. Це були найскладніші пошуки в моєму житті. Апарат вже передав в Одеську інфекційну лікарню", – повідомив політик.

Зауважимо, що Максим Степанов – перший політик, якому вдалося знайти необхідне для порятунку життя обладнання – такий апарат ШВЛ. У всьому світі зараз це – гострий дефіцит. Лікарням катастрофічно не вистачає як апаратів, так і засобів індивідуального захисту.

"Із засобами індивідуального захисту ситуація ще складніша. Шукаємо, збираємо по крихтах. Вперше хочу скористатися силою Facebook. Друзі, не проходимо повз. Прохання до всіх, у кого є фінансова можливість або вихід на виробників або постачальників, долучайтесь. Допомагаймо одне одному", – написав Максим Степанов.

Користувачі мережі вже відреагували й запропонували запустити флешмоб із хештегом "#залишайсялюдиною".

"Друзі, серйозно, ми всі можемо чимось допомогти лікарням, раз влада тільки обіцяти може, спробуймо? Публікуйте пости з цим хештегом, я завтра у свою районку завезу кілька масок, у мене є запас", – пишуть у коментарях до посту фоловери.

Нагадаємо, що спалах коронавірусної інфекції почався в грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення небезпечного вірусу пандемією. На цей момент коронавірусом інфіковано 184 976 осіб у більш ніж 150 країнах, 7529 людей померли. В Україні підтвердили 14 випадків зараження, двоє осіб померли.

Раніше Максим Степанов заявив, що Кабмін має вжити невідкладних заходів для порятунку української економіки.