RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Звільняти не мають права: Зеленський зробив термінову заяву щодо карантину в Україні

Президент Володимир Зеленський заявив, що роботодавці не мають права звільняти українців через карантин, який був оголошений в країні через коронавірус.

Про це він повідомив у відеозверненні.

Зеленський також закликав у разі виникнення подібних проблем звертатися до правоохоронних органів.

"У нас є інформація, що на багатьох підприємствах керівники змушують писати заяву на звільнення за власним бажанням. Це незаконно. Люди, ніхто не може змушувати вас піти за власним бажанням, якщо такого бажання у вас немає. Не бійтесь і не падайте духом. Якщо керівник чине на вас тиск - повідомляйте одразу в поліцію", - сказав Зеленський.

Щодо громадян, які опинилися за межами України, президент заявив, що їх повернуть в країну літаками. Зокрема, за ними послали президентський борт.

Зеленський повідомив також, що студентів з гуртожитків не виселятимуть. При спробах виселення з боку адміністрації студентам також варто звертатися в поліцію.

"Вкотре хочу закликати всіх українців, особливо людей похилого віку, без зайвої потреби не виходити на вулицю та залишатися вдома", - резюмував президент.

Нагадаємо, докладніше про карантин через коронавируса читайте в матеріалі "Апострофа": Як в Україні працює громадський транспорт: фото і відео "карантину" в різних містах .