RU  UA  EN

Неділя, 12 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

12 травня

Всі новини

Є три сценарії: що будуть робити в Україні, якщо коронавірус захопить країну

У Міністерстві охорони здоров'я України було розроблено новий алгоритм дій на випадок поширення коронавірусу на території країни.

Про це на брифінгу заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко.

За його словами, існує три сценарії дій щодо розподілу хворих і забезпечення інтенсивного лікування.

"Ми чітко зараз розробили алгоритм реагування, заснований на сценарії розвитку спалаху на базі країни Італії. Ми бачимо, що 70% в Італії перехворіє легкими формами... Тому за нашим стандартом надання медичної допомоги, який повністю враховує кращі практики КНР і Італії, ми будемо пропонувати і надавати медичну допомогу в легких випадках амбулаторно при домашній самоізоляції. Для решти 20%, які потребуватимуть госпіталізації, ми вже чітко розпланували карту, щоб всі розуміли, куди, який випадок доставити", - повідомив Ляшко.

Він зазначив, що цей сценарій передбачено під певну кількість людей, які одночасно мають коронавірусну інфекцію.

"Другий сценарій - це перехід за межі стаціонарних відділень або інфекційних лікарень, коли ми будемо залучати перепрофільовані заклади, тобто заклади терапевтичні, які будуть також приймати тяжкохворих, щоб забезпечити їм інтенсивну терапію", - заявив Ляшко.

При третьому ж сценарії, додав лікар, в разі введення надзвичайного стану можна буде залучати приватні клініки.

Нагадаємо, докладніше про коронавірус і його можливі наслідки для світу читайте в матеріалі "Апострофа": Обвал економіки, мільйони померлих і кінець Трампа: з чим залишиться світ після пандемії коронавірусу.