RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Жителі окупованого Донецька опинилися в "голодній пастці" через коронавірус

"Влада" в Донецьку заявила про відсутність на окупованій території заражених коронавірусом осіб і в той же час вводить дивні запобіжні заходи.

Про це повідомляється в матеріалі "Апострофа".

Так, у вівторок, 17 березня, ввечері школярів і студентів відправили на карантин, але потім це рішення скасували. Через час вирішили назвати ці навчальні дні "вільними до відвідування". У вузах ситуація виявилася складніше через студентку, яку госпіталізували з підозрою на коронавірус.

"Донецькому національному університету рекомендувалиі", оскільки одна зі студенток потрапила в лікарню з підозрою на коронавірус. Симптомів не знайшли - залишили лежати тиждень, а всім, з ким студентка спілкувалася, рекомендували пройти медобстеження. У корпусах факультетів миють стіни і двері з хлоркою (хлором сильно віддає і водопровідна вода в різних районах Донецька), а в бухгалтерію, деканат і ректорат вхід стороннім заборонено. Як і в головний корпус університету", - йдеться в матеріалі.

Також "влада" так званої ДНР закликали населення не їздити на підконтрольну уряду територію України через "епідемію коронавіруса", внаслідок чого пенсіонери можуть залишитися без ліків і пенсій.

"Не уявляю, як ми будемо викручуватися. Карантин можуть і продовжити, заощаджень явно не вистачить, особливо якщо піднімуться ціни на продукти. Вони швидше за все піднімуться, бо кажуть, що обмежують постачання з Росії. Самі себе ми не прогодуємо, тому чекаю дефіциту і зростання цін. Ми опинилися у гетто, звідки немає виходу ... Чула тільки, якщо випадок екстрений, наприклад, помер хтось із рідних, то пропускають з Донецька і назад", - говорить мешканка Донецька Анна Миколаївна.

Також, згідно з рішенням російської влади, до 1 травня в Росію можуть поїхати тільки власники російського паспорта, таким чином виїхати за "документами ДНР" мешканці окупованої частини Донбасу туди не зможуть.

Детальніше про те, як живе окупаційний Донецьк в епоху коронавіруса - читайте в матеріалі "Апострофа": Лікарні забиті пацієнтами, пенсію брати нізвідки: як живе Донецьк в епоху коронавіруса.