RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Фонд Новинського закупив в Китаї 10 апаратів ШВЛ для регіональних клінік

Благодійний фонд Вадима Новинського в честь Покрова Пресвятої Богородиці закупив в КНР 10 апаратів штучної вентиляції легенів, які будуть поставлені в регіональні клініки.

Про це повідомляється на сторінці Фонду в мережі Facebook.

Закуплене обладнання, серед іншого, вночі прибуло в Україну спецрейсом, організованим Офісом президента. Цим же рейсом до країни доставлені закуплені Фондом 850 комплектів захисного одягу і 1000 медичних очок для медперсоналу.

23 березня апарати, спецодяг і тести будуть відправлені в спеціалізовані лікувальні установи Маріуполя, Херсона, Чернівців та інших міст України. Також клінікам будуть передані 100 тисяч медичних масок, закуплених на внутрішньому ринку. Особливість привезених ШВЛ полягає в тому, що вони розраховані на підтримку двох хворих.

"Кожен з нас - незалежно від посади і достатку - повинен зробити свій посильний внесок, щоб наша країна пройшла ці часи турбулентності гідно. Ми повинні зробити все, що від нас залежить, щоб мінімізувати негативні наслідки, особливо для тих людей, які гостро потребують в турботі і входять в основну групу ризику: людей похилого віку, ветеранів ВВВ і праці", - зазначив Вадим Новинський.

Раніше у своєму зверненні до президента, уряду, колегам з Верховної Ради Вадим Новинський закликав організувати доставку гуманітарної і медичної допомоги для громадян на тимчасово непідконтрольних територіях Донецької та Луганської областей.

"Ніхто не має права самоусуватися, відокремлюватися, проявляти свій політичний егоїзм. Від наших спільних дій та консолідації зусиль, від здатності переступити через дріб'язкові образи і суперечності залежать не тільки життя і добробут наших громадян, але і саме майбутнє України", - заявив політик.