RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Їм здається, що вони тонуть: лікарі розповіли, як вмирають хворі коронавірусом

Хворі на коронавірус вмирають від відмови органів - через запалення легені все менше і менше здатні забезпечити організм достатньою кількістю кисню.

Про це повідомляє Focus Online з посиланням на заяву італійських медиків.

Для коронарної пневмонії характерно, що вона двостороння і охоплює всі легені. Пацієнтам, які не перебувають на вентиляції легенів, здається, що вони повільно тонуть.

Вирішальну роль – чи виживе людина, що захворіла коронавірусом чи ні, - грають його вік і супутні захворювання. Особливо небезпечні діабет, високий кров'яний тиск або проблеми з серцем.

Лікарі з Китаю розповіли, що середній вік померлого становив 69 років, тих, що вижили - 52 роки. Смерть наступала в середньому на 19-й день після появи перших симптомів. Ті, що вижили, були в середньому здорові через 22 дня. У деяких випадках розвивався сепсис.

Фактичними причинами смерті найчастіше були зупинка дихання, гостра легенева недостатність, зупинка серця.

Як повідомляв "Апостроф", раніше директор Національного інституту інфекційних захворювань розповів, як в Італії лікують коронавірус. За його словами, медики в цій країні використовують всі рекомендації ВООЗ для лікування цього захворювання.