RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

Всі новини

Повинні пропустити: як Україна буде закривати кордони і що робити заробітчанам

Екс-спікер Держприкордонслужби Олег Слободян розповів, яким чином українців не будуть пропускати на територію України і чи мають на це право прикордонники.

Про це він сказав в коментарі "Апострофу".

"Тут може бути два варіанти. Або введення режиму надзвичайного стану, і тоді повноваження керівництва держави змінюються, і такі заходи можна проводити, або має бути відповідне рішення уряду", - вважає Слободян.

За його словами, якщо є рішення уряду, то пункти пропуску дійсно можуть припиняти свою роботу, в зв'язку з аргументами, які в цьому рішенні надані.

"Поки є тільки тези озвучені президентом, рішення уряду поки немає, але не думаю, що за цим справа встане. Але з іншого боку, громадянин України не може бути обмежений у в'їзді на територію України. Тобто пункти пропуску то будуть закриті, але якщо з'явиться громадянин України, який повертається додому, в будь-якому випадку його і прикордонники і контрольні служби повинні пропустити", - сказав він.

Нагадаємо, що з 17 березня Росія, Польща і Білорусь припинили залізничне сполучення з Україною, Молдовою та Латвією.

Як повідомляв "Апостроф", карантин, який ввели в Україні через смертельний коронавірус, може бути скасований раніше, ніж 24 квітня.