RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Коронавірус атакував ще одну область в Україні: що відомо

На Закарпатті зафіксували перший випадок коронавірусу, захворіла 68-річна мешканка міста Мукачево.

Коронавірус вбив понад 20 тис. осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомив у Facebook голова Закарпатської ОДА Олексій Гетьманенко.

"Перший випадок COVID-19 на Закарпатті підтверджено лабораторією МОЗ у м.Київ. Мешканка м.Мукачево потрапила до обласної інфекційної лікарні у вівторок. У Мукачеві їй провели тест методом ПЛР і встановили коронавірусну інфекцію. Щоб підтвердити або спростувати діагноз, аналізи пацієнтки направили до Києва", - повідомив він.

Наразі жінка, за словами медиків, перебуває у задовільному стані.

Усі контактні особи – встановлені. Їм рекомендовано знаходитися на 14-тиденній самоізоляції. У під’їзді будинку та на прилеглій території проведено дезінфекцію.

"Її чоловік-далекобійник, який нещодавно повернувся з Італії далі знаходиться вдома на самоізоляції. Зараз тести робитимуть усьому колу контактних осіб із жінкою. Загальна цифра тих, хто знаходиться вдома на самоізоляції і підписав відповідне зобов‘язання на Закарпатті трохи більше за 6700. Це мені підтвердив в.о. голови ОДА Олексій Гетманенко", - написав журналіст Віталій Глагола.

За його словами, наразі в Ужгороді на самоізоляції знаходяться майже 270 людей.

"Про це мені розповіла директорка ужгородського центру первинної медико-санітарної допомоги Тетяна Козак. Крім того, маю інформацію, що від завтра лабораторному центру дозволять робити ПЛР тести і офіційно оприлюднювати результати без відправки зразків на підтвердження в Київ. Бо так як зараз по 3 дні чекати результатів від референс-лабораторії у столиці - не варіант", - написав він.

Як повідомляв "Апостроф", 27 березня в Україну прибуде другий рейс з Китаю з медичною допомогою, він доставить нову партію тестів, апаратів ШВЛ, масок і інших речей, які потрібні для зупинки пандемії коронавірусу.