RU  UA  EN

Четвер, 18 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

18 квітня

17 квітня

16 квітня

15 квітня

Всі новини

Ризик пневмонії при коронавірусі: Комаровський дав важливе роз'яснення, відео

Відомий український лікар Євген Комаровський пояснив, чим відрізняється пневмонія під час зараження коронавірусом від звичайного ускладнення гострої вірусної інфекції.

Про це Комаровський розповів у своєму відеоблозі, опублікованому в середу, 25 березня, на YouTube.

Як пояснив лікар, звичайна бактеріальна пневмонія, яка супроводжує ГРВІ, лікується антибіотиками і для профілактики її розвитку потрібні стандартні засоби і методи. Щоб не допустити її розвиток, важливо не пити не прописаних ліків, насамперед, муколітиків, провітрювати приміщення, стежити за тим, щоб була достатня кількість рідини в організмі, і зміцнювати імунітет - тобто застосовувати стандартні засоби, щоб уникнути запалення легенів.

Дивитися відео з 13:30


"Пневмонія при коронавірусі викликана самим вірусом і є не ускладненням, а проявом хвороби. Для цього вірусу викликати запалення легенів абсолютно нормально", - говорить Комаровський.

За його словами, лікарі з вірусною пневмонією нічого не можуть вдіяти, бо не існує препаратів, які можуть вбити коронавірус. У більшості випадків організм справляється сам. При цьому існує ймовірність бактеріальних ускладнень вірусної пневмонії. Симптоми при цьому однакові: дефіцит рідини, висока температура, накопичується мокрота. Допомогти хворому може теплий одяг, прохолодне повітря з нормальною вологістю, рясне пиття.

"Ми нічого не можемо зробити з вірусною пневмонією, тут більше визначається нашою імунною системою", - уклав Комаровський.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Євген Комаровський прокоментував поширене в ЗМІ твердження про те, що коронавірус викликає безпліддя у чоловіків, назвавши його прикладом безвідповідального ставлення до інформації.