RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Це недешево: українці з Балі висунули жорсткий ультиматум у "Борисполі"

Понад 100 українців, яких евакуювали двома рейсами Доха (Катар) - Київ в понеділок, 30 березня, відмовляються залишати літак і вирушати на примусову обсервацію.

Про це повідомляє "Обозреватель".

Як повідомив виданню один з українських туристів Володимир Балич, в двох літаках, які стоять в аеропорту Бориспіль, знаходяться соотвественно по 30 і 80 чоловік. Всі вони знаходяться в важких умовах - без продуктів, можливості сходити в туалет і подихати свіжим повітрям.

"Ми вилетіли з Балі в Катар, потім вже до Києва. Повинні були повернутися додому приблизно о 23:00 29 березня, а прилетіли тільки о 03:30 ночі. Наш літак затримували ще в Досі, просили підписати документи про добровільну обсервацію, але ми відмовилися. Після прильоту співробітники Нацгвардії і аеропорту сказали, що ми повинні відправитися в готель "Козацький" на два тижні ", - розповів Володимир Балич.

Частина пасажирів відмовилися від двотижневої обсервації і запропонували свій варіант - вони самостійно відправляться на самоізоляцію по своїх домівках.

"Ми знаходимося в літаку, просимо зв'язатися з нами когось із топ-чиновників, тому що місцеві правоохоронці просто виконують накази і не можуть приймати рішення", - уточнив український турист.

Пасажири обурені не тільки тим, що їх примушують до двотижневої обсервації в певних місцях, але й вартістю вимушеного карантину. Навіть в безкоштовному номері в готелі "Козацький" їм доведеться з власних коштів оплачувати харчування.

"Проживання там буде для нас безкоштовне, але ось харчування за свій рахунок. Наскільки мені відомо, там недешево, що багатьом і не подобається", - зауважив Володимир Балич.

Як повідомляв "Апостроф", проживання в альтернативному готелі, який пропонують пассажирам, які прибули з Катару, обійдеться в 338 євро за двомісний номер на два тижні.