RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Як отримати субсидію на час карантину: з'явилося важливе роз'яснення

Громадянам України, які через карантин стали безробітними, постановою Кабінету міністрів вирішили спростити процедуру надання субсидій.

Про це повідомляє прес-служба Кабміну.

За словами міністра соціальної політики Марини Лазебної, в уряді роблять все можливе, щоб прибрати бюрократичні перепони і допомогти людям отримати допомогу.

Щоб отримати субсидію, громадянам, які втратили роботу, необхідно стати на облік в Центр зайнятості як безробітним.

Крім того, в Кабміні планують компенсувати одержувачам субсидій оплату житлово-комунальних послуг в середньому на 300 грн в період карантину.

Нагадаємо, що всі, хто мають право на субсидію, можуть оформити її онлайн. Для цього необхідно перейти на сайт Мінсоцполітики, зареєструватися за допомогою електронного підпису або BankID, заповнити заяву про призначення субсидії та декларацію про доходи і витрати.

Після цього на вказану електронну пошту має прийти повідомлення про реєстрацію звернення. Якщо цього не відбулося протягом доби, в Кабміні рекомендують заповнити заяву повторно. Рішення про надання допомоги має надійти протягом кількох тижнів після реєстрації звернення.

Субсидії призначаються до кінця опалювального сезону. Щоб і надалі отримувати субсидію в наступному періоді, громадянам не потрібно звертатися до органів соціального захисту, адже цього році вони призначають її самостійно.

Як повідомляв "Апостроф", в Україні працівників бюджетної сфери змушують оформлювати відпустки за свій рахунок на період карантину або зовсім звільняють, оскільки уряд поки ніяк не захистив права працюючих осіб в особливий період.