RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

"Сюрприз" для бізнесу і допомога безробітним: Рада прийняла важливий закон

На позачерговому засіданні в понеділок, 30 березня, Верховна Рада в спішному порядку прийняла законопроект про забезпечення додаткових соціальних і економічних гарантій у зв'язку з поширенням COVID-2019.

Свої голоси за цей закон віддали 312 народних депутатів, зокрема 205 голосів дала монобільшість із фракції "Слуга народу".

Відповідно до прийнятого закону буде збільшено норму щодо доходу для платників єдиного податку "єдинників". До першої групи (210,2 грн податку в місяць) тепер віднесені підприємці, які отримують до 1 мільйона гривень річного доходу (раніше - 300 тис. грн).

Крім того, працівники мають право повернути частину прибуткового податку, якщо він витрачав гроші на лікування, освіту або іпотеку. Цей перелік планують збільшити і повертати частину податку і тим, хто допомагав медичним установам під час боротьби з поширенням коронавірусу.

Підприємці, які ввозять на митну територію товари, які використовують для боротьби з поширенням коронавірусу і лікування хворих (лікарські засоби, медичні вироби та обладнання), будуть звільнені від сплати ПДВ.

Роботодавцям дозволили переходити на гнучкий графік за згодою між працівником і власником підприємства. При цьому робочі норми і оплата праці не повинні змінитися. При дистанційній (віддаленій) роботі співробітники розподіляють робочий час на свій розсуд, на них не поширюються правила внутрішнього трудового розпорядку, якщо інше не передбачено в трудовому договорі.

Вимушений простій співробітника в період карантину повинен бути оплачений в розмірі 2/3 окладу. Крім того, ті, хто частково втратив зарплати через карантин, можуть претендувати на компенсацію по частковому безробіттю. При цьому заяви до Фонду соціального страхування подає роботодавець, він же і виплачує працівникові допомогу.

Як повідомляв "Апостроф", громадянам України, які через карантин стали безробітними, постановою Кабінету міністрів вирішили спростити процедуру надання субсидій.