RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

Всі новини

Чим лікують коронавірус в лікарнях України: названо головні препарати

Хворих на коронавірус SARS-CoV-2 в Україні планують лікувати комплексом препаратів проти малярії, ревматоїдного артриту і ВІЛ-інфекції, які показали позитивні результати в інших країнах.

Про це повідомив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко на брифінгу 1 квітня.

Він уточнив, що ці препарати лікують тільки симптоми COVID-19 і додав, що специфічні схеми вже до кінця 1 квітня мають бути схвалені комісією експертів МОЗ. У той же час, ВООЗ поки що не оприлюднила доказової бази щодо специфічної терапії коронавіруса.

Зокрема Ляшко згадав про препарат "Плаквеніл", який використовують проти малярії.

"Доказовою бази щодо специфічної терапії коронавіруса ВООЗ поки що не оприлюднила. У той же час у нас є локальні протоколи деяких країн про застосування препаратів, якими лікують малярію, ревматоїдний артрит і ВІЛ-інфекцію. Саме комбінація цих препаратів в певних клінічних станах може бути допущена для лікування коронавіруса. Однак всі дози і показники препаратів найближчим часом будуть визначені Міністерством охорони здоров'я в наказі, яким дозволять використання зазначених ліків", - зазначив медик.

Ляшко підкреслив, що лікування від коронавируса в комунальних лікарнях України буде безкоштовним. З 1 квітня буде введений спеціальний тариф, яким оплачуватиметься робота медустанов, де лікують хворих COVID-19.

Як повідомляв "Апостроф" більшість людей, які померли від коронавірусу в Україні, мали супутнє хронічне захворювання - цукровий діабет.