RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

Чи рятують антибіотики від коронавірусу: Комаровський дав чітку відповідь, відео

Відомий український педіатр Євген Комаровський попередив, що приймати антибіотики при інфікуванні коронавірусом не тільки марно, але й небезпечно.

Про це він розповів в своєму новому відео.

Лікар відповів на найпопулярніше питання, щодо прийому антибіотиків при пневмонії, адже коронавірус також викликає цю недугу. Він нагадав, що на віруси антибіотики не діють.

"Звертаю вашу увагу, що для того щоб визначити, пневмонія вірусна або бактеріальна, як правило не потрібні ніякі мазки. Для цього досить зробити звичайний клінічний аналіз крові. І показники в загальному аналізі крові, який робиться протягом 5 хвилин на гематологічному аналізаторі, дозволяють в більшості випадків вирішити - це вірус, чи бактерія, потрібен антибіотик чи ні", - пояснив Комаровський.

Він додав, що Всесвітня організація охорони здоров'я і всі вчені світу постійно доводять, що профілактична антибіотикотерапія не спрацьовує.

"Тобто якщо ви приймаєте антибіотики до того, як виникла пневмонія, ви не можете їй запобігти. Більш того, вчені завжди доводили лікарям, що профілактична антибіотикотерапія збільшує ризик розвитку ускладнень. І раптом купа народу стала з приходом коронавіруса розповідати нам, що мало ні за першим чихом потрібно призначати антибіотики", - обурюється медик.

Комаровський підкреслив, що з великою ймовірністю прийом антибіотиків з метою профілактики тільки погіршить ситуацію.

"Більш того, з максимально можливою вірогідністю це неправильно, це збільшить ймовірність ускладнень. Якщо порушена вентиляція легенів, якщо є дихальна недостатність, якщо знижені імунні сили, то завжди є ризик, що пневмонія розвинеться тільки тієї бактерією, яка стійка до того антибіотика, який ви призначили. Значить знадобиться призначати більш сильні препарати, скоріш за все вже в умовах стаціонару", - резюмував доктор.

Як повідомляв "Апостроф", станом на ранок 1 квітня загальна кількість людей, які заразилися коронавірусом по всьому світу, становить 859 556 осіб.