RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.15
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.15
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

7 травня

Всі новини

Українця оштрафували на велику суму за похід в магазин без маски: з'явилися подробиці

У середу, 1 квітня, Зарічний районний суд міста Суми оштрафував на 17 тисяч гривень громадянина за перебування в продуктовому магазині "АТБ" без засобів індивідуального захисту під час карантину через розповсюдження коронавірусу.

Відповідне рішення суду опубліковано в єдиному держреєстрі.

Як повідомили в прес-службі суду, 30 березня чоловік зайшов в магазин "АТБ", без засобів захисту - медичної або респіраторної маски. Цими діями він порушив рішення виконавчого комітету Сумської міської ради від 27 березня 2020 року і скоїв правопорушення, передбачене статтею 44-3 КУпАП.

"Чоловік у судовому засіданні не заперечував проти тих обставин, зазначених в протоколі і пояснив, що знаходився в магазині" АТБ "без маски", - сказано в повідомленні.

Вина громадянина була підтверджена на суді. При призначенні адміністративного стягнення, судом було враховано характер вчиненого правопорушення та особу правопорушника. За рішенням суду, він зобов'язаний буде сплатить штраф в розмірі 17 тисяч гривень. Крім того, йому доведеться сплатити судові витрати в розмірі 420 гривень 40 копійок на користь держави.

"Постанова суду не вступило в законну силу і може бути оскаржене в апеляційному порядку протягом 10 днів", - зауважили в прес-службі суду.

Як раніше повідомляв "Апостроф", за повторне порушення правил карантину власник кафе на вулиці Вишгородській в Києві заплатить адміністративний штраф.