RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

27 квітня

Всі новини

Без маски на вулицю не виходити: Кабмін дав важливе роз'яснення щодо нових заборон

У Кабінеті міністрів рекомендують одягати на вулиці маску, щоб не порушувати урядову постанову, випадково опинившись на території громадського місця.

Роз'яснення з цього приводу опубліковано на офіційному сайті Кабміну.

Як відомо, в рамках карантинних заходів для боротьби з поширенням коронавірусу постановою Кабінету міністрів №211 заборонено з'являтися в громадських місцях без маски або респіратора.

Згідно із законодавством громадським місцем вважається частина будь-якої споруди, яка доступна або відкрита для населення, в тому числі за плату. У цьому переліку - під'їзди, підземні переходи, стадіони, парки, сквери, дитячі майданчики, зупинки громадського транспорту, ліфти, державні установи, медичні установи і т.д.

Однак, органи місцевої влади можуть вносити свої уточнення в цей список. Зокрема, в Києві до громадських місць відносяться також зупинки громадського транспорту та 50-метрова зона навколо них; церкви та 50-метрова зона навколо них; заклади торгівлі закритого і відкритого типів, в тому числі торговельні ряди і ринки; кінотеатри та прилегла до них територія.

"Тому ми настійно рекомендуємо перебувати на вулиці в масці, оскільки в будь-який момент можете опинитися на території, що підпадає під визначення "громадське місце", - сказано в повідомленні на сайті Кабміну.

В уряді нагадали, що за порушення правил карантину, зокрема появу в громадському місці без маски, передбачено штраф від 17 тисяч до 34 тисяч гривень. Якщо ж дії будуть кваліфіковані як порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним захворюванням, то порушника можуть притягнути і до кримінальної відповідальності.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Кропивницькому пасажири у відповідь на вимогу кондуктора одягнути маски розбили лобове скло автобуса.