RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

23 квітня

Всі новини

Почнуться погроми магазинів: кримінолог зробила тривожну заяву про ситуацію в Україні

Не можна підвищувати ціни на продукти харчування під час карантину в Україні, коли більша частина країни залишилася без роботи і грошей.

Про це повідомляє юрист, голова Центру правових та кримінологічних досліджень Анна Маляр на своїй в Facebook-сторінці.

Вона зазначила, що підвищуючи ціни на продукти, супермаркети грають з вогнем. Маляр, як криміналіст, порадила власникам магазинів не допускати зростання вартості продуктів.

"Власники супермаркетів не розуміють одну просту річ - не можна підвищувати ціни на продукти харчування в той момент, коли велика частина країни зараз залишиться без роботи, без засобів до існування. Чому? Тому що, уявіть собі, у людини в родині є кілька тисяч на місяць, які залишилися зараз. Чим вище ціна на продукти, тим на менший час людині вистачить цих грошей. Тобто настане той момент, коли в родині не буде, що їсти, і супермаркети цей період зараз прискорюють. До чого це призведе? До того, що перші крадіжки будуть відбуватися саме в продуктових магазинах. Тому що, по-перше, це можливість цими продуктами нагодувати свою сім'ю людині без роботи, а друге - це можливість їх продати і теж мати заробіток, і продати дешевше, ніж супермаркет. Супермаркети самі зараз піддаються цій небезпеці" , - заявила Ганна Маляр.

Як повідомляв "Апостроф", в Офісі президента України розробили кілька сценаріїв, за якими можуть посилювати карантинні заходи в залежності від ситуації з поширенням коронавірусу COVID-19.