RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

Учений розповів, скільки можуть тривати епідемія коронавірусу та карантин в Україні

Професор Інституту фізіології імені Богомольця НАН України, доктор медичних наук Віктор Досенко прогнозує, що карантин в зв'язку з епідемією коронавірусу COVID-19 не закінчиться до травневих свят.

Більше мільйона людей заразилися коронавірусом: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це вчений розповів в інтерв'ю виданню "Факти".

За словами Віктора Досенка, досвід Китаю, Південної Кореї, Ірану показує, що кількість хворих і померлих різко знижується через 2-3 місяці від початку епідемії.

"Цьому є кілька причин. Одна з найважливіших: в людській популяції виникає колективний імунітет. Ну і, звичайно, карантинні обмеження відіграють величезну роль в боротьбі з епідемією", - вважає вчений.

На його думку, травневі свята українці все ще проведуть на карантині, завдяки якому епідемія в Україні розвивається не надто швидко, смертність порівняно невелика - на рівні 2,4 відсотка.

Віктор Досенко також висловив сумнів, що тепла погода завадить поширенню коронавірусу.

"Про це свідчить те, що епідемія COVID-19 охопила країни, в яких взимку так само тепло, як у нас влітку - Індію, наприклад", - зауважив науковець.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в зв'язку з посиленням карантину в Україні, люди старші 60 років і які контактували з хворими на коронавірус, можуть виходити в магазин двічі в тиждень. Ті, хто лікується від COVID-19 вдома, не повинні залишати житло, їжу і ліки їм будуть привозити.