RU  UA  EN

Пʼятниця, 5 липня
  • НБУ:USD 40.35
  • НБУ:EUR 43.25
НБУ:USD  40.35
Суспільство

Новини

5 липня

Всі новини

У Полтаві вандал розбив пам'ятники воїнам АТО: відео нападу

У неділю, 5 квітня, в поліцію Полтави надійшли повідомлення про те, що невідомі пошкодили меморіальні таблички воїнам АТО.

Про це повідомили у відділі комунікації поліції області.

Всього було зафіксовано три факти вандалізму. Зокрема, пошкоджено було меморіальну табличку, яка встановлена Мирославу Кабушці на стіні школи № 18 і меморіальну табличку, яка встановлена Сергію Лимарю на стіні школи № 9.

Крім того, спробували пошкодити дошку, яка встановлена Олександру Горячевському на стіні школи № 25, однак вона виявилася антивандальною і розбити її не вдалося.

"За всіма цими фактами відділенням №1 поліції Полтави відкриті кримінальні провадження за кваліфікуючими ознаками частини 2 статті 297 Кримінального кодексу України (Осквернення або руйнування пам’ятника, спорудженого в пам'ять осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали безпосередню участь в антитерористичній операції)", - повідомили в поліції.

Один з епізодів вандалізму зняла камера відеоспостереження.


Як раніше повідомляв "Апостроф", в мережі з'явилося відео, на якому невідомий житель міста Запоріжжя вибачається за пошкодження пам'ятнику "Повернення воїна АТО" в місті Дрогобичі Львівської області.