RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Не було температури і кашлю: українець розповів про "підступний" перебіг коронавірусу і лікування від нього

Киянин Павло Пуськов, який захворів коронавірусом, розповів, як у нього протікала хвороба і що в перебігу всієї хвороби у нього не було кашлю.

Більше мільйона людей заразилися коронавірусом: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє ТСН.

Чоловік зізнався, що вважав свою хворобу грипом, а в приватній клініці сказали, що у нього гострий синусит і риніт.

"Я припускаю, що захворів 2 березня. У мене був стан як ніби грип. Я тоді сам почав пити антибіотики, вітаміни і за тиждень у мене все наче пройшло. Але через 10 днів, 12 березня, у мене істотно підвищилася температура до 38,7. І тоді я поїхав в приватну клініку, щоб перевіритися", - розповів українець.

Він згадав, що спершу високої температури у нього не було, було нездужання і біль в горлі. Крім того, протягом всієї хвороби у нього не було кашлю.

Як розповів хворий, він повернувся з Франції 1 березня, де, ймовірно, і інфікувався.

"Я двічі звертався в приватну клініку. Вперше 12 березня, вони мене обстежили і призначили лікування. Якийсь там гострий синусит і риніт. І ніхто не подумав, що в мене може бути COVID-19. І я з 12 по 18 березня був на домашньому лікуванні, і вже 18 березня, коли у мене знову була висока температура, я знову звернувся в приватну клініку, і тоді мені порадили звернутися також до терапевта, не тільки до лора. І терапевт призначив томограму легень. коли вони зробили знімки, було видно, що у мене вже високий ступінь двосторонньої пневмонії і плеврит. Мене направили того ж дня в Олександрівську лікарню", - розповів житель столиці.

Експрес-тест на коронавірус, як уточнив він, дав негативний результат. Діагноз підтвердив лабораторний тест.

"Мене лікували виключно від пневмонії, оскільки лікарі не знають, як лікувати саме коронавірус. Три рази в день мені кололи антибіотики, щодня ставили крапельниці і вранці і ввечері я пив таблетки. У мене весь курс лікування був направлений на лікування пневмонії, запалення легенів. Єдине, що мене попросив лікар, це, якщо є можливість, придбати препарат "Плаквеніл", який ми знайшли чи не останні упаковки, він частково є в Львові, частково в Одесі, і я його пив додатково", - зазначив Пуськов.

Нагадаємо, що в Україні станом на ранок 5 квітня зафіксовано 1251 випадок коронавірусної хвороби COVID-19.