RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Заразяться десятки мільйонів? Інфекціоніст озвучила моторошний прогноз щодо коронавірусу в Україні

У зв'язку з пандемією коронавірусу в Україні його можуть підхопити до 80% населення країни, з них 5% - критично важкі випадки.

Коронавірус вбив 69 тисяч осіб: що відбувається в Україні і світі

Про це повідомила завідувачка кафедрою інфекційних хвороб університету Богомольця Ольга Голубовська для "Обозревателя".

Вона уточнила, що представлений нею прогноз називають "важким сценарієм", але не "трагічним", при цьому "трагічний" - це коли госпіталізовано буде 25% пацієнтів з COVID-19, число критичних хворих досягне мільйонів, і це може підірвати систему охорони здоров'я.

"Заразити 80% людей. З них 80% людей перехворіють нетяжко. 20% будуть мати такі форми захворювання - середньоважку і дуже важку, будуть вимагати госпіталізації. З них хворих 20% потребуватимуть госпіталізації, а 5% - в інтенсивній терапії, вони будуть критично важкими. Це сценарій середній, скажімо так. Але сценарій може бути і гіршим: якщо кількість цих хворих, які потребують госпіталізації, буде не 20%, а 25%. Якщо припустити, що у нас 30 млн осіб захворіють, ну ось і порахуйте 20% від них: 6 млн потребуватимуть госпіталізації і 1,5 - 2 млн українцям знадобиться інтенсивна терапія", - заявила вона.

При цьому, за словами професора, інтенсивність зараження на коронавірус до літа може знизитися, і тоді ситуація буде регульованою і сценарій розвитку подій стане більш оптимістичним. Але при цьому можлива друга хвиля заражень восени.

"Виходжу з того, що коронавіруси - сезонні захворювання, як і грип. До літа, мені б хотілося, щоб масштаби хвороби знизилися. Веду до того, що восени можлива друга хвиля, це один зі сценаріїв. Другий сценарій, що не буде ніякого зниження влітку, хоча я з цим не погоджуся", - додала фахівець.

Як повідомляв "Апостроф", раніше лікарі повідомили, що у чверті осіб, що заразилися коронавірусом може не бути ніяких симптомів і вони будуть переносниками COVID-19.