RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

4 травня

Всі новини

Чому чоловіки частіше хворіють на коронавірус: вчені дали цікаву відповідь

Статистичні дані свідчать про те, що чоловіки частіше переносять коронавірус Covid-19 у важкій формі і частіше вмирають від нього.

Коронавірус вбив 82 тисячі осіб: що відбувається в Україні і світі (оновлюється)

Про це повідомляє The Guardian.

У всіх шести країнах, де, за станом на 20 березня, велася статистика по смертям від коронавірусу з розподілом за статтю, частка чоловіків серед померлих була значно вище. Для чотирьох країн (Китай, Франція, Італія і Південна Корея) рівень чоловічої смертності був на 50% вище.

За словами наукового журналіста Філіпа Болла, існує кілька причин значно більшої вразливості чоловіків перед коронавірусом. Перша з них - чоловіки статистично більше схильні до захворювань як серцево-судинної, так і дихальної систем, а коронавірус представляє набагато більшу загрозу для людей саме з цим типом захворювань.

Чоловіки, в середньому, частіше курять і п'ють алкоголь. І те, і інше підвищує ризик важкого перебігу коронавируса само по собі, а також збільшує ймовірність розвитку хронічних захворювань, про які говорилося вище.

Однак, журналіст також зазначає, що існують також суто біологічно причини відмінностей в статистиці. Чоловічі статеві гормони, які задіяні в підтримці роботи імунної системи, за словами фахівців, слабкіше реагують на патогени.

Як раніше повідомляв "Апостроф", в Італії від коронавірусу помер відомий легкоатлет Донато Сабіа, який спеціалізувався в бігу на середні дистанції.