RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

В Україні пом'якшили карантин: хто ще може працювати і відмовитися від самоізоляції

На засіданні уряду в середу, 8 квітня, були внесені зміни до постанови про запобігання поширенню COVID-19, якими уточнили перелік об'єктів, які можуть працювати під час карантину, і категорії громадян 60 років і старше, які не підлягають самоізоляції.

Про це повідомив прем'єр-мінстр України Денис Шмигаль на своїй Facebook-сторінці.

Згідно зі змінами під час карантину дозволена робота підприємств, які займаються поштовою та кур'єрською діяльності, будівельними роботами, збором і заготівлею відходів, а також закладам торгівлі будівельними матеріалами та хімчисткам.

Також в Кабміні роз'яснили, що самоізоляції не потребують громадяни 60 років і старше, якщо вони держчиновники, депутати всіх рівнів, мери, судді та інші особи, на яких поширюється дія закону "Про протидію корупції"; військовослужбовці, співробітники ЗСУ та інші правоохоронці; особи, які беруть участь в заходах по боротьбі з розповсюдженням коронавірусу; особи, які забезпечують діяльність критичних підприємств.

Як повідомляв "Апостроф", прем'єр-міністр України Денис Шмигаль припустив, що деякі обмеження карантину можуть діяти до вересня 2020 року.