RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Скандал з автобусами для заробітчан на українсько-польському кордоні: прикордонники дали відповідь

У Луцькому прикордонному загоні, який здійснює контроль на КПП "Дорогуськ - Ягодин", заробітки перевізників на українцях, які масово повертаються додому з Польщі, пояснили забороною на піший прохід.

Прикордонники прокоментували "Апострофу" вимушене перевезення українських громадян з території польської митниці приватними автобусами.

Нагадаємо, вартість такого рейсу становить 20 злотих (130 гривень за курсом) з людини, при цьому, автобус проїжджає максимум кілометр і висаджує людей практично відразу за воротами митниці.

"Автобуси не наші - це приватні перевізники, які встановлюють такі правила і такі тарифи. Зараз піший прохід через КПП заборонений, проїзд дозволений тільки приватним транспортом. Ми не можемо забирати людей з митниці - до 7 числа ми це робили військовим транспортом, зараз ні", - відреагували в Луцькому прикордонному загоні.

Відповісти на питання, хто дав дозвіл на перебування приватних автобусів на КПП і їх проїзд, прикордонники не змогли.

"Хороший бізнес", - прокоментував "апостроф" таку ситуацію екс-керівник прес-служби Держприкордонслужби України Олег Слободян.

Як повідомляв "Апостроф", в Тернополі родичі не пустили додому чоловіка, який повернувся додому із заробітків у Польщі, він звернувся в поліцію.