RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Бізнес по-українськи: як наживаються на заробітчанах, які повертаються з Польщі

Кому коронавірус - страшна хвороба, а кому бізнес. На найбільшому пункті пропуску на українсько-польському кордоні КПП "Дорогуськ - Ягодин" підприємливі українці вирішили заробити на перевезенні заробітчан, які повертаються додому з Польщі.

Коронамобіль Макрона і "віртуальний" Великдень: як коронавірус атакує світ (оновлюється)

Причому, польська митниця дозволяє українцям перетинати свою ділянку кордону пішки. А ось на українській стороні людей в пішому порядку не пропускають. Замість цього вже за територією польської митниці їх чекає автобус, на якому і можна проїхати українську митницю і потрапити додому.

Вартість проїзду становить 20 злотих з людини або 130 гривень за курсом. При цьому, автобус проїжджає максимум кілометр і висаджує людей практично відразу за воротами митниці.

"Поляки нас пропускають пішки, хоча на цій митниці і немає пішохідного перетину кордону, а наші на всьому звикли наживатися. 20 злотих за один кілометр - це здирництво людей", - розповів "Апострофу" один з українців, які перетинали кордон вночі 9 квітня.

Очевидець додав, що яких-небудь чеків або квитків водії автобусів не видають.

Також співрозмовник "Апострофа" підкреслив, що в автобусі їхали 55 осіб. Тобто за один рейс виходить 1 100 злотих (близько 6 500 гривень). А за добу автобус може зробити близько десятка таких рейсів.

Один з водіїв у розмові з українцем, який перетинав кордон, зізнався, що працюють на приватника, який і встановив таку ціну за проїзд.

Без відповіді поки залишається кілька питань - що це за перевізник і чому він встановлює такі тарифи і чому на українській митниці не пускають українців пішки, як зробили поляки. Як тільки "Апостроф" отримає відповіді на ці питання, ми їх окремо опублікуємо.

Як повідомляв "Апостроф", після того, як Польща частково закрила кордон з Україною, на пунктах пропуску утворилися величезні черги з бажаючих повернутися додому заробітчан.