RU  UA  EN

Понеділок, 27 травня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 42.95
НБУ:USD  39.80
Суспільство

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 травня

Всі новини

Зеленський змінив умови служби в ЗСУ: екс-боєць вказав на небезпечний момент

Президент України Володимир Зеленський вніс зміни до Положення про проходження громадянами України військової служби у Збройних Силах України, ветеран АТО Мартін Брест (справжнє ім'я - Олег Болдирєв) звернув увагу на небезпечний момент.

Ветеран АТО прокоментував документ в Facebook.

Відповідно до внесених змін, для доукомплектування армії в особливий період, просування військовослужбовців по службі може здійснюватися без дотримання раніше передбачених обмежень, а призначення військовослужбовців на рівнозначні і нижчі посади проводиться "без згоди військовослужбовців".

Він зазначив, що за цим пунктом знімуть і "відправлять командувати клубами в ППД тих ротних, комбатів і комбригів, які ще сміють заперечувати панам у великих зірках і лампасах".

Він також підкреслив, що зі вступом указу в силу армійські начальники стануть "практично всемогутніми", адже розірвати контракт з ЗСУ майже неможливо.

"Вони (автори змін - "Апостроф") вбивають мою армію... перетворюють армію воєнного часу - в армію мирного часу, хоча війна все ще триває. Щоб потім розвести рукам ... "ми не вистоїмо проти Росії, потрібно якось домовлятися", - не втримав емоцій ветеран.

Як повідомляв "Апостроф", раніше в мережі опублікували яскраве фото навчань українських військовослужбовців, зняте за допомогою квадрокоптера. Волонтери уточнили, що на передовій українські розвідники використовують такі "пташки", щоб стежити за ворогом і фіксувати його переміщення.